800 g eper
2 narancs finomra reszelt héja
1 citrom finomra reszelt héja
1 ek száraz fehér bor
1 dl víz
1 ek fruktóz
2 csillagánizs
Tápérték adagonként:
54 kcal
Szénhidrát: 12 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 80 mg
A citrom és a narancs héját 30 másodpercre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A fehérbort és a vizet a fruktózzal folyamatosan keverve, lassan felmelegítjük, míg a fruktóz teljesen el nem olvad. Beletesszük a narancs- és citromhéjat, felforraljuk, és kis lángon 6-8 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Hideg folyó vízben megmossuk az epret, megszárítjuk, leszedjük a szárát, és kockákra vágjuk.
Összekeverjük az illatos sziruppal. Tálalási betesszük a hűtőszekrénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK