A tésztához:
20 g friss élesztő
300 g búzaliszt
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só
A töltelékhez:
Olívaolaj
1 fej vöröshagyma
180 g füstölt szalonna
1 doboz natúr vörösbabkonzerv
1 kávéskanál őrölt chili
Tojás (párnánként 1)
Só
Készítsük el a tésztát. Morzsoljuk el egy tálkában az élesztőt, oldjuk fel 1,5 dl langyos vízben, és néhány perc alatt futtassuk fel. Fúrjunk lyukat a liszt közepébe, öntsük bele az élesztőt, a cukrot és a sót. Gyors mozdulatokkal, ujjaink hegyével dolgozva fokozatosan nyomkodjuk bele a lisztet, míg sima és nyújtható tésztát nem kapunk.
Dagasszuk 10 percen át: gyúrjunk gombócot belőle, lapítsuk el, húzzuk szét, gyúrjunk gombócot belőle, lapítsuk el, húzzuk szét, gyúrjuk újra gombóccá. Ha kész, tegyük egy tiszta tálba, takarjuk be egy ruhával, és langyos helyen 2 órán át kelesszük.
Készítsük el a tölteléket. Serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat, tegyük bele a megtisztított, felszeletelt hagymát, és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá az apróra felkockázott szalonnát és a lecsepegtetett vörösbabot. Süssük 5 percet, közben adjuk hozzá a chilit. Vegyük le a tűzről.
Melegítsük elő a sütőt 210 ºC-ra. Lisztes kézzel, magunktól elfelé tolva nyújtsuk ki a tésztát. Vágjunk belőle 20 cm átmérőjű korongokat (sablonként használhatunk egy tányért). Fektessük őket olajozott lapra.
Halmozzuk félig a korongokra a vörösbabos tölteléket. A töltelék közepébe készítsünk mélyedést, és üssünk bele 1 tojást, a tojást sózzuk meg. A tészta széleit vízzel nedvesítsük be. Hajtsuk a töltelék nélküli részt a másik felére, és ujjainkkal nyomkodjuk össze a két réteget. Kenjük meg olívaolajjal, és sütőben süssük kb. 15 percig. Paprikás olajjal vagy tabascóval tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK