Szabó Anna
Étkezési terv 1 hétre:
- Hétfő: Korlátlan mennyiségű leves, gyümölcs, zsírszegény joghurt.
- Kedd: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, 125 ml sovány tej, 1 héjában sült burgonya egy teáskanál vajjal.
- Szerda: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, 125 ml sovány tej.
- Csütörtök: Korlátlan mennyiségű leves, 3 banán, 6 pohár sovány tej.
- Péntek: Korlátlan mennyiségű leves, grillezett fűszeres csirkemell, 8 db paradicsom, 1 pohár sovány joghurt.
- Szombat: Korlátlan mennyiségű leves, grillezett steak (zsír nélkül), gyümölcs, 6 pohár sovány tej.
- Vasárnap: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, gyümölcsök, 1 pohár sovány joghurt.
Tipp: Cukor helyett használj természetes édesítőt, mézet.
Mi legyen a menü?
Kezdd a napot szénhidrátban gazdag reggelivel, hogy erőt gyűjthess a napi teendőidhez
- Reggeli: müzli, teljes kiőrlésű gabonából készült péksütemény, kevés sajt, sovány túró, felvágott.
Fogyassz tízóraira vitamindús étket
- Tízórai: gyümölcsön és zsírszegény tejtermékeken kívül mindenképp fogyasszunk magvas péksüteményből készített szendvicset.

Fehérjében gazdag ebéd salátával
- Ebéd: grillezett sovány hús, halas salátával, rizzsel vagy tésztával. Kerüljük a bő olajban sült köreteket.
Könnyű vacsorát
- Vacsora: Ehetünk könnyű rizses vagy tésztaételeket kevés sajttal vagy sovány húsfélével. Vacsora után kiváló kísérő a banán és a dió. Igyunk mellé langyos mézes tejet. Egy pohár mézes tej elfogyasztása nyugodt éjszakát biztosít a számodra.

Vitamindús saláta:
Gyümölcsös zellersaláta joghurttal
Hozzávalók:
- 1 fej zeller
- 2 grépfrút
- 3 alma
- 2 dl joghurt
- 2 szem dióbél
- 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
- csipetnyi őrölt gyömbér
- őrölt fekete bors
- kevés ételecet
- tengeri só
A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszálnyi vékony hasábokra vágjuk. Vizet forralunk, beleöntjük az ecetet, a zellercsíkokat pedig 2-3 percre a forró, lobogó ecetes vízbe tesszük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
A grépfrútot meghámozzuk, hártyáiból kifejtjük a húsát és kockákra vágjuk.
A leforrázott zellercsíkokat, a grépfrútot, az almát mély tálkába tesszük majd jól összeforgatjuk.
A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel, majd a salátára öntjük. Hűtőbe tesszük, és pár órát érni hagyjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK