Hozzávalók
- 12 dkg barna rizs (előfőzött)
- 2 db sárgarépa
- 1 db paszternák
- 10 dkg zöldborsó
- 1 db lilahagyma
- 3-4 db tojás
- só
- őrölt fehérbors
- sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
A wokban felhevítjük az olajat, és a hagymát 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott sárgarépát és a paszternákot, és pár perc alatt roppanósra pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót (amennyiben fagyasztottat használunk, nem kell felengedni, mehet fagyosan a zöldségekhez) és néhány perc alatt puhára pároljuk.
A puhára párolódott zöldségeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a készre főzött, kihűtött rizst és óvatosan összeforgatjuk. A közepébe egy mélyedést csinálunk, majd az előzőleg villával felvert tojásokat beleöntjük. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve készre sütjük. Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk, hogy kissé ráolvadjon.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK