- 6 db csirkecomb
- 125 g gomba
- 230 ml húsleves
- 100 ml száraz fehérbor
- 80 ml tejföl vagy tejszín
- 2 evőkanál mustár
- 30 g vaj
- 10 g olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Kakukkfű
- Só és bors - ízlés szerint
Melegítsd fel egy serpenyőben, és olvasszuk meg a vajat, majd adj hozzá olívaolajat. Süsd meg benne a csirkecombokat, hogy a bőrük aranysárga legyen. Vágd 4 felé a gombát, süsd meg ugyanabban a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a bort, öntsd fel a húslevessel, majd add hozzá a mustárt. Forrald fel, majd tedd bele a tejfölt (vagy tejszínt), és főzd ezt a mártást kb. 10-15 percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint. A csirkecombokat tedd egy jénai tálba, öntsd rájuk a mártást, szórd meg egy kis kakukkfűvel, és süsd 15-20 percig 180 fokon.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK