Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell,
- 1 tojásfehérje,
- csipetnyi só,
- 1 teáskanál liszt,
- 1 póréhagyma,
- 1 db kisebb uborka,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 1 evőkanál száraz vörösbor,
- 1 teáskanál ecet,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál szezámmag.
Elkészítés
A lebőrözött és kicsontozott csirkemellet vágjuk kockákra. A tojásfehérjét verjük fel a liszttel és a csipetnyi sóval, majd forgassuk bele a csirkehúst. A póréhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk el hosszában, szedjük ki a magját, és karikázzuk félhold alakúra.
Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk hozzá a húsdarabokat. Addig kevergessük magas lángon, míg kifehéredik a hús. Ezután szórjuk rá a hagymát, és locsoljuk meg a szójaszósszal. Három percig süssük. Öntsük fel a felszeletelt uborkát ecettel, száraz vörösborral, szórjuk a sült csirkéhez. Néhány percig süssük együtt állandóan kevergetve. Tetejét hintsük meg szezámmaggal. frissen, forrón, főtt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 40 dkg sovány sertéslapocka,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 zöld húsú paprika,
- 1 piros húsú paprika.
A mártáshoz:
- 1 evőkanál cukor,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 1 evőkanál száraz vörösbor,
- 2 evőkanál almaecet,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés
A húst először vékonyan szeleteljük, majd vágjuk csíkokra. Magozzuk ki a paprikát, csíkokra szeleteljük. A mártáshoz valókat keverjük ki egy csészében. A fokhagymát zúzva adjuk hozzá.
Forró olajon pirítsuk fehéredésig a csíkokra vágott húst kb. négy percig. Öntsük rá a kike¬vert mártást, keverjük jól össze, majd szórjuk hozzá a paprikát is. Süssük tovább pár percig, a paprika enyhén ropogós legyen. Forrón kínáljuk főtt rizzsel.
Hozzávalók
- 4 db csirkemell,
- 40 dkg szálkamentes tengeri hal (mélyhűtött is lehet),
- másfél dl olaj,
- 2 teáskanál vörös curry vagy őrölt pirospaprika,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál őrölt gyömbér,
- 1 evőkanál szójaszósz.
A mártáshoz:
- 2 dl sós mogyoró,
- 1 dl víz,
- másfél dl tejföl,
- 1 teáskanál szójaszósz,
- 1 evőkanál citromlé.
Elkészítés
A pácléhez öntsük össze a szójaszószt az olajjal, ízesítsük az őrölt paprikával, zúzott fokhagymával és a gyömbérrel. Két tálkába osszuk el. Az egyikbe tegyük a felkockázott csirkehúst, a másikba pedig a felengedett, felkockázott halat. Időnként megkeverve pihentessük néhány óráig. Húzzuk hurkapálcikára vagy fémnyársra külön a csirkehúst, külön a halat.
Negyedóráig grillezzük, időnként megforgatva. A tejfölt keverjük simára a citromlével, szójaszósszal. Szórjuk hozzá a durvára vágott mogyorót. Állandó keverés mellett főzzük néhány percig, közben hígítsuk vízzel. Hidegen kínáljuk. Tálalhatjuk a mogyorómártással, vagy készen kapható édes-savanyú mártással és párolt rizzsel.
Hozzávalók
- 40 dkg puha marhahús,
- 3 evőkanál szójaszósz,
- 2 evőkanál borecet,
- fél teáskanál őrölt gyömbér,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma,
- 2 teáskanál olaj,
- 1 póréhagyma,
- 15 dkg mélyhűtött zöldborsó,
- 2 evőkanál hideg víz,
- 4 teáskanál kukoricaliszt,
- 5-6 db apró paradicsom,
- 15 dkg gesztenye.
Elkészítés
Vékonyra szeleteljük a megmosott húst. A szójaszószt keverjük ki ecettel, szárított gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. Forgassuk bele a húst fél órára. A páctól csepegtessük le, töröljük le papírtörülközővel. Tegyük félre a páclevet.
Serpenyőben, forró olajon süssük a húst négy percig. Vegyük ki az olajból, tartsuk melegen. Öntsük fel az olajat páclével, kevés vízzel hígítva. Szórjuk bele az apróra vágott hagymát, a lobogó vízben puhított mélyhűtött borsót. Főzzük össze három percig. A két evőkanál vizet keverjük ki a kukoricaliszttel, majd öntsük a zöldségekhez. Tegyük vissza a húst, a felezett paradicsomot, és a hámozott, puhára párolt gesztenyét. Keverjük jól össze a sűrített zöldségekkel. Néhány percig süssük majd tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK