Hozzávalók:
Tészta:
– 6db tojás
– 12dkg cukor
– 12dkg liszt
A tojásokat szétválasztom, és robotgéppel a tojások sárgáját elkeverem a cukorral, majd beleszitálom a lisztet és fakanállal jól összekeverem. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem és végül ezt is a keverékhez adom. Óvatos nagy mozdulatokkal dolgozom bele, nehogy összetörjön a hab. Ha a tészta kész tortaformába öntöm, és 180fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt arany barnára sütöm. Akkor jó a tészta, ha a felszíne rugalmas, a beleszúrt tűn pedig nem marad ragacsos morzsa. Ezután, a tésztát félreteszem, hogy kihűljön. Mikor kihűlt kiveszem a tortaformából, és kb. 3-5 tortalapra vágom. A legfelső réteget félreteszem, erre kerül majd a karamellás máz.
Krém:
– 20dkg cukor
– 6db tojás
– 1 csomag vaníliás cukor
– 100g keserűcsokoládé
– 20dkg vaj
Vízgőz fölött megolvasztom a cukor és a lereszelt csokoládé keveréket, majd hozzáadom a felvert tojásokat, addig kevergetem, amíg kellően be nem sűrűsödik, ez jó pár percet igénybe vehet. Ezután lehúzom a tűzről, és mikor langyosra hűlt fokozatosan apró kockánként hozzáadom a vajat és jó alaposan elkeverem. Ezután hűtőbe teszem, és jól kihűtöm.
Karamellmáz:
– 12dkg cukor
– 1 teáskanál vaj
A vajat meleg serpenyőben megolvasztom, majd hozzáadom a cukrot. Folyamatosan kevergetem, míg a cukor világosbarnára karamellizálódik, és kellően folyékony lesz. Ezután gyorsan kell dolgozni! A félretett piskótalapra, még melegen, azonnal ráöntöm a karamellt, és eloszlatom. Ezután még mielőtt teljesen kihűlne, bevajazott késsel 8 egyenlő részre vágom a karamellás piskótalapot. Ez kerül majd a torta tetejére.
Egy szép díszes tálra helyezzem az első piskótalapot, és jó vastagon bekenem a krémmel. Így folytatom a többi réteggel, a torta tetejét is vastagon megkenem a csokoládékrémmel, ezután ráfektetem a karamellás piskótalapokat. Végezetül bekenem a torta oldalát is.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK