1 adag: 215 kcal
Hozzávalók:
400g sovány sertéscomb
1ek konzerv feketebab
500g kínai kel
2tk szezámolaj
2 fej hagyma, szeletelve
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2-3tk aprított gyömbér
1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
90g konzerv bambusz, felszeletelve
2ek osztrigaszósz
1ek szójaszósz
2tk halszósz
Elkészítése:
1. A sertéscombot vágd fel csíkokra, a leöblített babot nyomkodd össze villával. A kínai kelt tisztítsd meg a torzsájától, majd szedd leveleire, amiket vágj vékony csíkokra.
2. Forrósítsd fel a szezámolaj felét egy nagy teflonserpenyőben vagy wokban. Pirítsd magas hőfokon 3-4 percig a hagymákat, a gyömbért, a kaliforniai paprikát. Vedd ki a zöldségeket a serpenyőből.
3. A maradék szezámolajat is öntsd a serpenyőbe, és forrósítsd fel, majd ebben süsd meg a sertéshús csíkokat több részletben.
4. Ha megsült a hús is, tedd vissza mindet a serpenyőbe, majd add hozzá az előzőleg félretett zöldséges keveréket, a babot, a kínai kelt, a bambuszt, valamint az osztriga-, szója- és halszószt.
5. Rázd össze alaposan, majd vedd lejjebb a lángot, és párold fedő alatt 3-4 percig. Miután a bordás kel megfonnyadt, tálalhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK