300g fagyasztott cukorborsó
2 gerezd fokhagyma
2 gyöngyhagyma
5 zellerlevél
1,5 ek olívaolaj
5dl sovány tej
150g kukoricadara
1 kk durva só
Finom só
1. Felforralunk 5 dl vizet, beletesszük a cukorborsót, a durva sót, és 4 percig főzzük, majd leszűrjük.
2. Megtisztítjuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját, megmossuk a zellerlevelet, és mindkettőt apróra vágjuk.
3. Az apróra vágott fűszereket egy kanál olajon 2 percig sütjük erős lángon, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a tejet és a cukorborsót, felmelegítjük, de nem hagyjuk forrni, majd alaposan összemixeljük. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a kukoricadarát, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, és lefedve, mérsékelt tűzön még 5 percig főzzük.
4. A keveréket három adagra osztjuk. Az egyik adagot 20 cm-es celofánra vagy fóliára tesszük, henger alakúra formázzuk, és jó szorosan becsomagoljuk, felhajtva rá a celofán két szélét. Ugyanígy járunk el a másik két adaggal, majd betesszük keményedni 2 órára a hűtőszekrénybe.
5. Levesszük a celofánt, és a hengereket 2 cm vastag érmékre vágjuk. Vékonyan kiolajozunk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, elhelyezzük rajta az érméket, és erős lángon mindkét oldalukat 3 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK