Szabó Anna
Hozzávalók: 300g fagyasztott cukorborsó
2 gerezd fokhagyma
2 gyöngyhagyma
5 zellerlevél
1,5 ek olívaolaj
5dl sovány tej
150g kukoricadara
1 kk durva só
Finom só
1. Felforralunk 5 dl vizet, beletesszük a cukorborsót, a durva sót, és 4 percig főzzük, majd leszűrjük.
2. Megtisztítjuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját, megmossuk a zellerlevelet, és mindkettőt apróra vágjuk.
3. Az apróra vágott fűszereket egy kanál olajon 2 percig sütjük erős lángon, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a tejet és a cukorborsót, felmelegítjük, de nem hagyjuk forrni, majd alaposan összemixeljük. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a kukoricadarát, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, és lefedve, mérsékelt tűzön még 5 percig főzzük.
4. A keveréket három adagra osztjuk. Az egyik adagot 20 cm-es celofánra vagy fóliára tesszük, henger alakúra formázzuk, és jó szorosan becsomagoljuk, felhajtva rá a celofán két szélét. Ugyanígy járunk el a másik két adaggal, majd betesszük keményedni 2 órára a hűtőszekrénybe.
5. Levesszük a celofánt, és a hengereket 2 cm vastag érmékre vágjuk. Vékonyan kiolajozunk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, elhelyezzük rajta az érméket, és erős lángon mindkét oldalukat 3 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK