Szabó Anna
Hozzávalók
- 1 db zsenge cukkini
- 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 cs újhagyma
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 dl zöldség alaplé
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 20 dkg metélt tészta
Elkészítés
A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel, az újhagymát kicsit vágjuk vastagabb karikákra. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen, a petrezselyemzöldet pedig aprítsuk fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pároljuk tovább még néhány percig, majd öntsük fel a zöldség alaplével. Félig lefedve addig pároljuk, míg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. (Közben többször keverjük meg.)
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk. Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, kanalazzuk rá a tejszínes, cukkinis zöldborsót, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK