Szabó Anna
Hozzávalók
- 8 db lasagne tészta
- 2 közepes cukkini
- 20 dkg sajt
- 3 ek olívaolaj
- 3-4 ek sűrített paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- cukor
- 2 dl víz
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel, a vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk apróra. Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a szintén apróra vágott fokhagymát, majd néhány pillanat múlva öntsük fel a paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot, az oregánót, és szórjuk meg egy csipetnyi cukorral. Időnként megkeverve főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.
A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan nyomkodjuk ki. A sajtot szintén reszeljük le, a fokhagymát vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és néhány pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, időnként megkeverve pároljuk puhára.
A lasagne tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, és hagyjuk teljesen leszáradni. Fogjunk meg egy tésztát, kanalazzuk rá a cukkinit, szórjuk meg reszelt sajttal, végül óvatosan tekerjük fel. Mindegyik tésztával így járjunk el.
Egy tepsibe öntsük bele a paradicsomos szószt (néhány kanál kivételévek), helyezzük egymás mellé a megtöltött tésztatekercseket, mindegyik tetejére kanalazzunk a félretett szószból, majd fóliával fedjük le. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig. Ekkor vegyük le a fóliát, szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.
Tálaláskor helyezzük a lasagne tekercseket tányérra, kanalazzuk köré a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK