Hozzávalók
- 40 dkg cukkini
- 40 dkg paradicsom
- 15 dkg tészta
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- kevés cukor
- friss bazsalikom
- 2 ek olaj
Elkészítés
A tejfölt felhasználás előtt 1-2 órával öntsük bele egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le. A cukkinit és a paradicsomot daraboljuk fel, a fokhagymát és a friss bazsalikomleveleket vágjuk apróra.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk pár pillanatig. Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Időnként megkeverve pároljuk néhány percig. Tegyük bele a paradicsomot, szórjuk meg egy kevés cukorral, és óvatosan keverjük össze. Szintén pároljuk pár percig, de vigyázzunk, nehogy a paradicsom túlpuhuljon, és szétessen.
Amikor a cukkini és a paradicsom roppanósra párolódott, óvatosan keverjük hozzá a lecsepegtetett tejfölt, öntsük rá tésztát, majd melegítsük össze a zöldségekkel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK