Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cukkinis frittata

Szerző:
Szabó Anna
Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy ez az isteni eledel. Nyugodt szívvel ajánljuk minden cukkini kedvelőnek, akár reggelire, ebédre vagy éppen vacsorára.

 

Hozzávalók

- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- 2 marék reszelt, kinyomkodott, cukkini
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt

Elkészítés

Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, rányomjuk a fokhagymát és egy kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lereszelt, és a levétől kinyomkodott cukkinit, jól összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük. Párolás közben megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

A tojásokat egy tányérba felütjük, villával jól felverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt. A készre párolódott cukkinire ráöntjük a tojással elkevert tejszínt, majd készre sütjük. Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk.

Tálaláskor paradicsomsalátát és friss kenyeret, péksüteményt kínálhatunk hozzá.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL