Hozzávalók
- 70 dkg cukkini (reszelve)
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 15 dkg sajt
- 20 dkg bacon szalonna
- só
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 4 db főtt tojás
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, hagyjuk kicsit állni, amíg levet enged, majd gyengéden nyomkodjuk ki belőle a vizet.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki és hagyjuk állni, egészen addig, amíg a töltelékbe töltenénk. Közben négy tojást főzzünk keményre, és tegyük félre.
Helyezzük egy tálba a gyengéden kinyomkodott cukkinit, majd adjuk hozzá a kihűlt, előpárolt vöröshagymát, és a reszelt sajtot. Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Dolgozzuk alaposan össze, és adjuk hozzá először a zsemlemorzsát, majd az egész tojásokat is.
Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá egymásmellé a bacon szeleteket. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb, halmozzuk rá a cukkinis massza felét, és egyenletesen lapítsuk le. A massza közepére helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék masszával. Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olívaolajjal, majd óvatosan helyezzük rá a bacon szalonnás cukkini tekercset. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK