Szabó Anna
Hozzávalók
• 1¼ csésze tejszín
• 1 evőkanál cukor
• 100 g csokoládé (70% kakaó)
• 2 teáskanál zselatinpor
• ⅕ csésze víz;
• 1 teáskanál kakaóporú
Az öntethez:
• 1 ¼ csésze fagyasztott eper
• 4 evőkanál cukor.

Tedd a tejszínt egy serpenyőbe, és óvatosan melegítsd fel, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg már majdnem forrni kezd. Közben add hozzá a vizet zselatinhoz, a kakaóport és a cukrot pedig keverd jól össze. Add hozzá cukrozott kakaóport, a zselatint és a csokoládét a serpenyőben lévő tejszínhez, habverővel alaposan verd fel.
Hagyd hűlni 10 percig, majd öntsd a keveréket formákba, és hűtsd le teljesen (kb. 2-3 óra).
Ha kihűlt, tedd a formákat forrásban lévő vízbe, majd fordítsd fel egy tálra őket. Gyümölcsmártással tálald! Az öntethez alaposan keverd össze a cukrot és az epret, majd robotgéppel pépesítsd.
Jó étvágyat kívánunk!
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK