GASZTRO

Csokoládé Tortino vanília fagylalttal - Több, mint egy muffin!

Szerző:
Szabó Anna
Fogalmazhatnánk úgyis, hogy ez egyfajta csokoládé krémes muffin csokoládé, mégis teljesen más. Krémes, gazdag csokoládé finom kéreggel - egyszerűen ínycsiklandó!

 

Hozzávalók


• 100 g sötét csokoládé (70% kakaó)
• 100 gramm vaj
• 2 tojás
• 2 tojássárgája
• 2 evőkanál cukor
• 65 g liszt
• vanília jégkrém
• eper öntet


Elkészítés


1. Melegítsd elő a sütőt 180 °С-ra
2. Olvaszd meg, és keverd össze a csokoládét és a vajat egy tálban.
3. Az egész tojást, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálban, elektromos habverővel 6-8 percig habosítsd fel, amíg jó állagú és krémes lesz. Öntsd az olvasztott csokoládét a tojásos keverékre. Add hozzá a lisztet, addig verd habosra az egészet, míg sima állagot nem kapsz.
4. Vajazd és lisztezd ki a formákat, majd oszlasd el a keveréket minden egyes formában.
5. Süsd 8-10 percig a süteményeket 180˚C-on.
6. Vedd ki a süteményeket a sütőből, és tálald. Kínálj mellé vanília fagylaltot és eperöntetet.


Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL