Hozzávalók - 8 db szilikonos muffin formához
- 1 tábla 60%-os csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
- 2 dl Hulala vagy habtejszín
Elkészítés
A csokoládét gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel. A szilikonos muffin formákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd néhány percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy teljesen megdermedjen. Kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük be a hűtőbe – még egyszer ismételjük meg ugyanezt, a lényeg, hogy 3 réteg csokoládénk legyen.
Amikor a csokoládé már szépen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, óvatosan lazítsuk körbe, végül pedig egy hirtelen mozdulattal fordítsuk ki a formából. Az így elkészült kosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe. A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és hagyjuk visszahűlni.
A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét.
A tejszínt verjük kemény habbá, és apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés csokoládés krémhez.
Karamellizált őszibarack
- 3-4 db őszibarack
- 2-3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- 1 dl fehér bor
Az őszibarackokat hámozzuk meg, daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, és karamellizáljuk világos barnára. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a bort, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. Az elkészült barackdarabokat szedjük ki egy tányérra, és teljesen hűtsük ki.
Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a csokoládé kosárkákat a mascarponés, csokoládés, habos krémmel, majd a tetejére kanalazzuk rá a karamellizált őszibarackot.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK