Hozzávalók:
– 12 dkg vaj
– 8 dkg cukor
– 15 dkg darált mogyoró
– 5 dkg liszt
– 5 dkg apró szemű zabpehely
– 1 tojás
– 1 teáskanál sütőpor
– 5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott étcsokoládét. Az egészet összegyúrjuk. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és sütőpapírra helyezzük. A gombócokat koronggá lapítjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK