3 evőkanál növényi olaj
½ kg filézett csirkemell
Só és bors
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál őrölt, szárított fokhagyma
1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
1 fej felaprított vöröshagyma
2 fej reszelt fokhagyma
20 dkg morzsolt kukorica (lehet fagyasztott is)
5 db csípős zöldpaprika felaprítva
4 db piros paprika felaprítva
1 konzerv párolt paradicsom
1/2 teáskanál liszt
16 kukoricatortilla lap
1 1/2 enchilada konzervmártás
20 dkg nagylyukú reszelőn lereszelt Cheddar sajt
Köret: kockára vágott párolt zöldségek (főként vörösbab), rizs, fokhagymás tejföl
A csirkemellet felhevített olajon egy serpenyőben hirtelen süsd meg. Fűszerezd sóval és borssal. Csak akkor fordítsd meg, ha megbarnult (vagy már rózsaszín) az egyik oldala és a forgatás előtt szórj rá a fokhagymaport, a köményt és mexikói fűszerkeveréket. Ha kész tedd egy tálba, hogy kihűljön.
Abba az olajban, amiben a csirkét sütötted dobd belel a felaprított vöröshagymát. Miután üvegesre sült dobd hozzá a kukoricát és a csípős paprikákat. Forgasd át jól, hagyd hogy kicsit megfonnyadjon, majd öntsd rá a paradicsomot.
Tépkedd szét csíkokra a kihűlt csirkemellet, majd add hozzá a zöldséges paradicsomos keverékhez. Ha jól elkeveredett, keverd el benne csomómentesre a lisztet – ettől besűrűsödik.
Jöhet a lapok betöltése! Mielőtt nekilátnál, mikrósütőben 30 másodpercig jól melegítsd fel őket – ezáltal lágyabbak lesznek, és könnyebben tudsz majd velük dolgozni. Vegyél elő egy mély edényt, és kend ki az echilada mártással. A lapokat először kend meg az enchilada mártással, majd tegyél rájuk egy evőkanálnyit a zöldséges-csirkés töltelékkel. Ezután úgy tekerd fel a lapokat, hogy a két végüket előtte felhajtod. Ha végeztél és marad a mártásból, akkor terítsd el a tekercsek tetején, majd szórj rájuk bőségesen a sajtból.
Süsd 15 percen keresztül, 350 ºC-ra előmelegített sütőben.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK