60dkg csirkemell
1 egész banán
10dkg vaj
1-2ek liszt
3dl tej
1tk méz
Szerecsendió, só, bors
A sütéshez: olaj
1. Először pucold meg a pulykamellet, majd vágd kb. 1 cm-es csíkokra, majd alaposan sózd be. Forró olajban hirtelen kezd el sütni, amikor kifehéredik, vedd le a tűzről.
2. Közben készíts besamell mártást a következők szerint: forró olajon pirítsd meg a lisztet, majd lassan öntsd fel a tejjel – kevergetés mellett. Szórd meg szerecsendióval, és főzd sűrűsödésig.
3. Vágd kis kockákra a banánt és szórd a besamellhez, keverd bele a mézet jó alaposan, és első rottyanásig főzd tovább.
4. Öntsd át a csirkemell csíkokra, és párold össze őket, míg a hús megpuhul.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK