Szabó Anna
      Csirkemájpástétom formában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj és szív
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 csapott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 késhegynyi pástétomfűszer
- 1 teáskanál mustár
- 2 cent konyak
- ½ dl tej
- 1 csapott evőkanál zselatinpor
Díszítéshez: kimagozott meggybefőtt
1. A megtisztított csirkemájakat és a szíveket, forrásban lévő vízbe dobjuk. Akkor lesz jó a máj, ha villával megszúrva nem folyik belőle véres lé. 
Az elkészült májat és szívet leszűrjük.A májból tegyünk félre két szebb darabot, a többit a szívvel együtt daráljuk le.
2. A vajat vagy margarint jó habosra keverjük, sóval, borssal, pástétomfűszerrel, mustárral, konyakkal ízesítsük, majd adjuk hozzá a darált csirkemájat.
Az egészet jól keverjük el egy habkártya segítségével.
3. A tejben oldjuk fel a zselatinport, majd a félretett, apróra vágott májjal együtt keverjük hozzá a masszához. Kivizezett őzgerincformába, kuglófformába, vagy más kisebb sütemény formába töltjük, és jól belenyomkodjuk. Fél napig állni hagyjuk a hűtőben, hogy jól megdermedjen.
A formákat érdemes fóliával letakarni.
Tálalás: Az elkészült pástétomokat egy tányérra borítjuk, kimagozott meggybefőttel díszítsük. Vajjal, pirítóssal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK