Csirkemájpástétom formában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj és szív
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 csapott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 késhegynyi pástétomfűszer
- 1 teáskanál mustár
- 2 cent konyak
- ½ dl tej
- 1 csapott evőkanál zselatinpor
Díszítéshez: kimagozott meggybefőtt
1. A megtisztított csirkemájakat és a szíveket, forrásban lévő vízbe dobjuk. Akkor lesz jó a máj, ha villával megszúrva nem folyik belőle véres lé.
Az elkészült májat és szívet leszűrjük.A májból tegyünk félre két szebb darabot, a többit a szívvel együtt daráljuk le.
2. A vajat vagy margarint jó habosra keverjük, sóval, borssal, pástétomfűszerrel, mustárral, konyakkal ízesítsük, majd adjuk hozzá a darált csirkemájat.
Az egészet jól keverjük el egy habkártya segítségével.
3. A tejben oldjuk fel a zselatinport, majd a félretett, apróra vágott májjal együtt keverjük hozzá a masszához. Kivizezett őzgerincformába, kuglófformába, vagy más kisebb sütemény formába töltjük, és jól belenyomkodjuk. Fél napig állni hagyjuk a hűtőben, hogy jól megdermedjen.
A formákat érdemes fóliával letakarni.
Tálalás: Az elkészült pástétomokat egy tányérra borítjuk, kimagozott meggybefőttel díszítsük. Vajjal, pirítóssal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK