GASZTRO

Csirkemájpástétom formában

Szerző:
Szabó Anna
Igazi ínyenc csemege reggelire vagy vacsorára. Friss pirítós, és tea mellé nem is kívánhatnánk más finomságot. Készítsd el te is a franciák igen kedvelt pástétomát. Természetesen magyarosan. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Csirkemájpástétom formában

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj és szív
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 csapott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 késhegynyi pástétomfűszer
- 1 teáskanál mustár
- 2 cent konyak
- ½ dl tej
- 1 csapott evőkanál zselatinpor

Díszítéshez: kimagozott meggybefőtt

1. A megtisztított csirkemájakat és a szíveket, forrásban lévő vízbe dobjuk. Akkor lesz jó a máj, ha villával megszúrva nem folyik belőle véres lé.
Az elkészült májat és szívet leszűrjük.A májból tegyünk félre két szebb darabot, a többit a szívvel együtt daráljuk le.

2. A vajat vagy margarint jó habosra keverjük, sóval, borssal, pástétomfűszerrel, mustárral, konyakkal ízesítsük, majd adjuk hozzá a darált csirkemájat.
Az egészet jól keverjük el egy habkártya segítségével.

3. A tejben oldjuk fel a zselatinport, majd a félretett, apróra vágott májjal együtt keverjük hozzá a masszához. Kivizezett őzgerincformába, kuglófformába, vagy más kisebb sütemény formába töltjük, és jól belenyomkodjuk. Fél napig állni hagyjuk a hűtőben, hogy jól megdermedjen.
A formákat érdemes fóliával letakarni.

Tálalás: Az elkészült pástétomokat egy tányérra borítjuk, kimagozott meggybefőttel díszítsük. Vajjal, pirítóssal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL