Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirkemájas brokkoli

Szerző:
Szabó Anna
Aki szereti a brokkolit és a csirkemájat, annak bátran merjük ajánlani ezt a finomságot akár ebédre, vagy éppen egy könnyű vacsora gyanánt. 

 

Hozzávalók

- 60 dkg brokkoli (rózsája)
- 8 db csirkemáj
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoranna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg Vénusz margarin
- 10 dkg sajt

Elkészítés

A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le. A csirkemájat ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg majorannával.
Egy jénai tálat kenjük ki margarinnal, tegyük bele egymás mellé a befűszerezett csirkemájat, osszuk el a tetején az előfőzött brokkoli rózsákat, és enyhén sózzuk meg.

Egy tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejszínnel, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá az apróra összevágott petrezselyemzöldet, és ízlés szerint ízesítsük sóval, őrölt borssal, szerecsendióval. Óvatosan öntsük rá a brokkoli tetejére, majd reszeljük rá a sajtot. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL