GASZTRO

Csirke tikka tekercs

Szerző:
Szabó Anna
Rugaszkodj el a tojás és a szalonna adta lehetőségektől, és próbálj ki új ízeket reggelire. Kis időráfordítás, hosszantartó feltöltődés - ezzel kecsegtet következő receptünk!

 

Hozzávalók:

2 csirkemellfilé (340g)
1 teáskanál tikka masala currypaszta
700g zsírszegény joghurt
260g kígyóuborka, kimagozva és apróra vágva
1 maroknyi durvára vágott friss mentalevél
1 kis lilahagyma (100g), finomra vágva
4 vékony pitakenyér
100g vegyes zöldsaláta

Elkészítése:

1. A csirkemellet hosszában vágjuk ketté, majd egy tálban keverd össze a currypasztával és 2 evőkanál joghurttal.

2. Grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn) süsd meg a csirkehúst kisebb adagokban. Öt perc pihentetés után vágd vékony szeletekre.

3. Eközben keverd össze az uborkát, a mentát, a hagymát és a maradék joghurtot egy közepes méretű tálban.

4. Közvetlenül tálalás előtt kend meg a pitakenyeret a joghurtos keverékkel, majd szórd meg zöldsalátával, és add hozzá a csirkehúst is. Végül tekerd fel őket.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL