Szabó Anna
Hozzávalók:1 gerezd fokhagyma
2 közepes méretű vöröshagyma
1 nagy diónyi vaj
1 csirke
1 rúd fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
1 csésze húsleves (kockából)
750g nem túl érett füge
1 kis csokor petrezselyem
Só és cayenne-bors
1. Pucoljuk meg a fokhagymát és a hagymát; vágjuk az egészet nagyon apróra. Süssük egy kicsit vajjal egy lábasban, miközben feldaraboljuk a csirkét. Ezután tegyük a húst is a lábasba.
2. Adjuk hozzá a fahéjat, a gyömbért, 1 nagy csipetnyi sót és egy leheletnyi Cayenne-borsot.
3. Főzés során öntsünk hozzá időnként néhány kanálnyi húslevest. Ennek az első főzésnek körülbelül 45 percen át kell tartania, alacsony lángon és lefedve.
4. Töröljük meg a fügéket, vágjuk félbe, és tegyük őket a csirkéhez, miután aprított petrezselymet szórunk a lábasban rotyogó ételre.
5. Tegyük vissza a fedőt, és főzzük még 10 percig alacsony lángon.
6. Tálaljuk forró tálon vagy fedővel rendelkező zöldséges tálon, miután megkóstoltuk a levét, és pótoljuk az elpárolgott fűszereket.
7. Köretként készíthetünk köménnyel megszórt, hirtelen kisütött sárgarépát, főtt zellergyökér-karikákat vagy brokkolipürét.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK