Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csilis, csokis, epres

Szerző:
Szabó Anna
Egyszerre pikáns, édes és fanyar süteménnyel rukkolunk elő. Reméljük, téged is legalább annyira elvarázsol, mint minket!

Hozzávalók:

100g sötét csokoládé
100g vaj
150g cukor
150g liszt
1ek sütőpor
5ek kakaó
1,5tk szárított csilipor
1 tojás
1 tojássárgája
125ml tej
400g eper
350g tejszínhab
3tk porcukor

 

Elkészítése:

1. A csokoládét törd fel nagy darabokra, majd a vajjal és a cukorral gőz fölött olvaszd meg. Ha megolvadt, tedd félre, hogy langyosra hűljön.

2. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a csilit keverd össze. Először a tojást, tojássárgáját és a tejet, majd a csokoládé masszát keverd hozzá.

3. Vajazz ki egy 24cm átmérőjű sütőformát, majd 160 ºC-os sütőben süsd 45 percig. Amikor elkészült, a formában hagyd kihűlni.

4. Mosd meg az epret, pucold meg és szeleteld fel. A tejszínhabhoz keverj 2 teáskanálnyi porcukrot.

5. A tésztát vedd ki a sütőformából, és szeld magasságában kettő. Ezután az egyik felén egyengesd el finoman és egyenletesen a tejszínhabot, majd a tegyél rá epret. Végezetül tedd rá a tészta másik felét is.

6. Tálaláskor szórd meg frissiben porcukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL