Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez
- 3 db tojás
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 4 ek porcukor
- 0,5 dl olaj
- 1/2 cs sütőpor
Elkészítés
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, közben belecsorgatjuk az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaót, majd simára keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fakanállal apránként óvatosan a kakaós masszához keverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Túrós krém
- 25 dkg túró
- 2 dl Hulala(v. tejszín)
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- sült cseresznye
- tortazselé
- narancslé
A margarint simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót is. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós-krémhez keverjük.
Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére kanalazzuk a krémet, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, majd betesszük a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, hogy a krém egy kicsit megdermedjen.
A cseresznyét kimagozzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk 1-2 ek barna cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd behelyezzük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd kirakjuk vele a túrós krém tetejét.
Egy csomag tortazselét a tasakon lévő leírás szerint felfőzünk, a cseresznye tetejére kanalazzuk, végül betesszük a süteményt a hűtőszekrénybe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK