Szabó Anna
Olívás-szardíniás pizza
Hozzávalók:
- A tészta elkészítéséhez:
- 15 dkg teljes őrlésű (graham) liszt
- 1 evőkanál szójaliszt
- 1 dkg élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- kb. 0,8-1 dl langyos, kéz meleg víz
- tengeri só
A feltéthez:
- 3-4 evőkanál pizzaszósz
- 20 dkg paradicsom
- 25 dkg konzerv szardínia
- 10 dkg póréhagyma
- 6 dkg olajbogyó
-15 dkg reszelt márványsajt
- kevés oregano
1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, és egy evőkanál liszttel meleg helyre téve felfuttatjuk. Ezt a kovászt liszthez keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy az edény falától könnyen elváljon. A tésztát kevés olajjal átkenjük, és letakarva meleg helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük majd nyújtódeszkán kinyújtjuk, és enyhén olajozott tepsire tesszük. (Ez a tésztamennyiség egy 25 cm-es átmérőjű sütőformához elég). Tetejét ismét megkenjük olajjal, villával megszurkáljuk, és 220 C fokos előmelegített sütőben 6 percig sütjük.

2. Az elősütött pizzatésztát átkenjük olajjal, majd elosztjuk rajta a pizzaszószt. Felszeletelt paradicsomot, szardíniát, karikára vágott póréhagymát, és olajbogyót teszünk a tetejére. Meghintjük oregánóval, reszelt sajttal, és a sütőben még 6-8 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK