Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cordon Bleu - Az ízletes Kék Szalag

Szerző:
Szabó Anna
A Cordon Bleu tulajdonképpen nem más, mint rántott szelet, benne sajttal és sonkával. Nevét állítólag onnan kapta, amikor XV. Lajos egy vacsora után elismerése jeléül Kék Szalagot, franciául Cordon Bleu-t adott a szakácsnak. Mások szerint a leggyorsabb utasszállító hajónak járó Kék Szalagról nevezték el. Bárhogy is van, finom és elkészítése egyszerű!

 

Készülhet úgy, hogy a hússzeletbe zsebet vágva csúsztatjuk bele a sonkát és a sajtot, vagy úgy is, hogy két szelet hús közé préseljük a sonkát meg a sajtot.


Hozzávalók (4 személyre):


• 40 dkg sertés rövidkaraj (vagy pulyka-, csirkemell filé)
• 5 dkg gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)
• 7.5 dkg trappista sajt (reszelt)
• 7.5 dkg füstölt sajt (reszelt)
• 3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
• 2 db tojás
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 10 dkg finomliszt
• só ízlés szerint


Elkészítése:


A hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfoljuk, fólia vagy egy nylonzacskó alatt.
Sózzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet sonkát, arra pedig reszelt sajtot.
Formásra felgöngyöljük és alufóliába tekerjük.

Gőz fölött pároljuk 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben, és a sajt sem fog kifolyni.

Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozzuk, bő, nem túl forró olajban, szép pirosra sütjük.
Tálalásnál ferdén szeleteljük, reszelt füstölt sajttal meghintjük.


Jó étvágyat!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL