GASZTRO

Céklás csokoládétorta

Szerző:
Szabó Anna
Céklát sokféle módon ehetünk, sütve, főzve, köretként, levesként és bizony, édességként is! Téli szezonban alapétel kellene, hogy legyen, nagyon egészséges, és nem mellesleg finom is. Csokoládéval vegyítve igazán különleges és ízletes kombinációt kaphatunk. Ha nem tudod, mi kerüljön az asztalra desszertként a téli hónapokban, a céklás csokoládétorta biztosan kiváló választás!

 

Hozzávalók:

• 175 g liszt
• 10 g sütőpor
• 75 g kakaópor
• 225 g kristálycukor
• 3 tojás
• 225 g cékla lereszelve (kinyomkodva –
• levét tegyük félre)
• 2 dl olaj
• Valamint:
• 2,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal vagy olajjal kikenünk, kilisztezünk.
A lisztet, a sütőport, a kakaót és a cukrot egy tálban összekeverjük.

A tojásokat az olajjal habosra keverjük, a száraz hozzávalókba forgatjuk, majd elkeverjük a reszelt céklával.

A masszát a tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. A süteményt a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

A tejszínt habbá verjük, a torta tetejére halmozzuk, és a cékla félretett levével meglocsoljuk.

Jó étvágyat!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL