Hozzávalók:
• 175 g liszt
• 10 g sütőpor
• 75 g kakaópor
• 225 g kristálycukor
• 3 tojás
• 225 g cékla lereszelve (kinyomkodva –
• levét tegyük félre)
• 2 dl olaj
• Valamint:
• 2,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal vagy olajjal kikenünk, kilisztezünk.
A lisztet, a sütőport, a kakaót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
A tojásokat az olajjal habosra keverjük, a száraz hozzávalókba forgatjuk, majd elkeverjük a reszelt céklával.
A masszát a tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. A süteményt a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük, a torta tetejére halmozzuk, és a cékla félretett levével meglocsoljuk.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK