Hozzávalók:
• 175 g liszt
• 10 g sütőpor
• 75 g kakaópor
• 225 g kristálycukor
• 3 tojás
• 225 g cékla lereszelve (kinyomkodva –
• levét tegyük félre)
• 2 dl olaj
• Valamint:
• 2,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal vagy olajjal kikenünk, kilisztezünk.
A lisztet, a sütőport, a kakaót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
A tojásokat az olajjal habosra keverjük, a száraz hozzávalókba forgatjuk, majd elkeverjük a reszelt céklával.
A masszát a tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. A süteményt a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük, a torta tetejére halmozzuk, és a cékla félretett levével meglocsoljuk.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK