Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Carbonara csirkével és gombával

Szerző:
Szabó Anna
Füstölt szalonna, fehérbor, krémsajt... ezek házasítják össze ennek a tésztás ételnek a két főszereplőjét.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
6 szelet füstölt szalonna, felkockázva (kb. 90 g)
250 g goma
4 darab filézett csirkecomb (kb. 350 g), 1 cm vastag csíkokra felszelve
100 ml száraz fehér bor
200 ml krémsajt
300 g spagetti
2 közepes tojás sárgája
Só és őrölt feketebors
Egy maroknyi aprított petrezselyem

 

Elkészítése:

1. Fűts fel egy nagy serpenyőt, vagy wokot, adj hozzá egy 1 teáskanál olajat és szalonnát és süsd meg egészen aranybarnára. Add hozzá az aprított gombát és főzd kb. 5 percig, amíg a gomba is meg nem barnul.

2. Borítsd át egy másik edénybe a gombás keveréket. Majd a megmaradt olajat öntsd a forró serpenyőbe és süsd meg benne a csirke szép színt nem kap.

3. Öntsd a bort is a főző edényben, és hagyd, hogy néhány percig sisteregjen, majd add hozzá a krémsajtot. Párold puhára – kb. 8 perc –, majd öntsd vissza a serpenyőbe a gombás keveréket is.

4. Időközben főzd meg a tésztát is a csomagolásán olvasható útmutató szerint.

5. Vedd le a tésztaszószt a tűzhelyről, majd egyesével keverd hozzá a tojássárgákat.

6. Dobd bele a tésztát is a serpenyőbe, majd keverd össze a szósszal, és petrezselyemmel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL