1,5 kg apró rózsaburgonya
Kb. 2 evőkanál olívaolaj a megkenéshez + 5 evőkanál
Só és frissen őrölt bors
1 kg friss spárga
1 csésze 2-5 dl csirkealaplé (húsleveskockából)
2 gerezd fokhagyma felaprítva
6 dkg pirított és szeletelt mandula
2 dkg felaprított, friss menta vagy bazsalikom
Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütő 6. fokozat). Rakjuk a burgonyát a serpenyőbe, forgassuk meg kb. 2 evőkanál olívaolajban, és sózzuk, borsozzuk meg. Addig pirítsuk, míg átsül, de nem megy szét (25-35 perc mérettől függően). Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni, míg kézzel meg tudjuk fogni.
Közben készítsük elő a spárgát. Vágjuk le a fás végét, és zöldséghámozóval tisztítsuk meg az alsó 5-7,5 cm-t. Forraljunk fel egy lábasban kb. 5 cm magasan álló sós vizet, rakjuk bele a spárgát, és főzzük ropogósan puhára (3-5 perc). Szedjük ki, mártsuk jeges vízbe, majd csepegtessük le, itassuk le róla a vizet, és vágjuk 5 cm-es darabokra.
Vágjuk négyfelé a kihűlt burgonyát. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az ¼ csésze olívaolajat, tegyük bele a burgonyát, és melegítsük át. Adjuk hozzá a spárgát, a csirkeleveset meg a fokhagymát, és takarékon néhány percig főzzük, hogy átmelegedjék. Ízesítsük sóval, borssal, majd szórjuk rá a mandulát meg a mentát vagy a bazsalikomot, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK