Szabó Anna
Hozzávalók:500 g brokkoli
80 g édesköménygumó
30 g zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 ek olívaolaj
5 dl víz
5 dl sovány tej
1 ek szójaszósz
1 kk borecet
Só és őrölt bors
Megmossuk az édesköményt és a zellert, az utóbbit meghámozzuk, majd mindkettőt apróra vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és kiszedjük a csírákat.
A brokkolirózsákat levágjuk a szárukról, megmossuk az egészet, és félretesszük.
Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Olajon 3 percig pirítjuk erős lángon, gyakran kevergetve. A brokkoliszárat nagy kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, belekeverjük a fokhagymát, az édesköményt és a zellert. Felöntjük vízzel, és lefedve, mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.
A brokkolirózsákat 7,5 dl vízben, lefedve 5 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és azonnal hideg vízbe merítjük. Lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A tejet a zöldséglébe öntjük, majd ha felforrt, levesszük a tűzről. Mixerrel hosszasan keverve beledolgozzuk a szójaszószt és az ecetet. Ellenőrizzük a fűszerezést, majd előmelegített levesestálba töltjük, a brokkolirózsákkal díszítve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK