500 g brokkoli
80 g édesköménygumó
30 g zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 ek olívaolaj
5 dl víz
5 dl sovány tej
1 ek szójaszósz
1 kk borecet
Só és őrölt bors
Megmossuk az édesköményt és a zellert, az utóbbit meghámozzuk, majd mindkettőt apróra vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és kiszedjük a csírákat.
A brokkolirózsákat levágjuk a szárukról, megmossuk az egészet, és félretesszük.
Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Olajon 3 percig pirítjuk erős lángon, gyakran kevergetve. A brokkoliszárat nagy kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, belekeverjük a fokhagymát, az édesköményt és a zellert. Felöntjük vízzel, és lefedve, mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.
A brokkolirózsákat 7,5 dl vízben, lefedve 5 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és azonnal hideg vízbe merítjük. Lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A tejet a zöldséglébe öntjük, majd ha felforrt, levesszük a tűzről. Mixerrel hosszasan keverve beledolgozzuk a szójaszószt és az ecetet. Ellenőrizzük a fűszerezést, majd előmelegített levesestálba töltjük, a brokkolirózsákkal díszítve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK