Szabó Anna
Brassói aprópecsenye csalamádéval
Hozzávalók:
- 1,60 kg sertés szűzpecsenye vagy felsál
- 200 g sertészsír
- 50 g tisztított vöröshagyma
- 30 g aranyfácán paradicsompüré
- 250 g füstölt szalonna
- 1,5 kg burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csomag petrezselyemzöld
- ½ csomag metélőhagyma
- 3 dl pecsenyelé
- só
- őrölt bors
- őrölt szurokfű
A sertés szűzpecsenyét vagy felsált ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, és félretesszük. A füstölt szalonnát metéltre vágjuk, serpenyőbe téve félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a ceruza vastagságúra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt szurokfűvel ízesítjük, és nyílt lángon, gyors tűzön, állandó keverés mellett pirítjuk. Amikor a hús puhulni kezd, egy mokkáskanál paradicsompürét adunk hozzá, ezzel jól összepirítjuk, kevés csontlével felengedjük, (kevés szaftja legyen) és tovább pirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és hasábokra vágjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük. A megsütött burgonyát az apró pecsenyével lazán összekeverjük, csalamádét kínálunk hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK