Borleves
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 citrom
- csipetnyi szerecsendió
- 2 szem szegfűszeg
- 20 dkg cukor
- 2 dl víz
- 1 liter fehérbor
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével habosra keverjük. A bort és a vizet a fél citrom héjával fölforraljuk és ¾ részét állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgákhoz. Melegen tartjuk, de nem forraljuk föl. 2 tojás fehérjét kemény habnak felverünk, a megmaradt bort fölforraljuk, a fűszereket beletesszük, és néhány percig együtt főzzük.
A darabos fűszereket kiszedjük, és a tojásfehérjék habját galuskaként a borba szaggatjuk. Megforgatjuk, és a tojássárgával készült bort óvatosan hozzáöntjük, de tovább nem főzzük.
A galuskával együtt tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK