Hozzávalók
- 2-3 szelet afrikai harcsafilé
- 2 db birsalma
- 2 db alma
- 1 kg krumpli
- vaj
- 2 db tojás
- só
- színes bors
- szerecsendió
- citromlé
- szegfűszeg és fahéj a birs előfőzéséhez
Elkészítés
A birsalmát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadunk néhány szem szegfűszeget, és egy darabka fahéjat, majd félpuhára főzzük. Amikor már kellően megpuhult, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és kihűtjük. Az almákat szintén meghámozzuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk.
A halszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
A krumplit apróra vágjuk és megfőzzük, majd krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a vajat, egy kevés tejet, ízlés szerint sót, és őrölt szerecsendiót, majd jó habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Hűtsük langyosra, majd óvatosan keverjük össze a kemény habbá vert tojásfehérjével.
Egy jénait vajazzunk ki, helyezzük egymás mellé a befűszerezett halszeleteket, a tetejét rakjuk ki az alma, és az előfőzött birsalma szeletekkel, végül a tetejére kanalazzuk az elkészített habos krumplipürét. Előmelegített sütőben közepes lángon 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK