Hozzávalók
- ½ kg spagetti tészta
- 15 dkg sonka vagy húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg reszelt sajt
- Só. bors
- Étolaj
Elkészítés
Sós vízben főzzük ki a fél kiló spagetti tésztát. Ezután a 15 dkg sonkát apró kockákra vágjuk, és a hagymával együtt kevés olajon megdinszteljük. Amikor ezzel elkészültünk, hozzáadunk 5 dl tejfölt, 5 gerezd fokhagymát és 20 dkg sajtot. Az így kapott szószt összeforraljuk.
Nagy, tűzálló edényben összekeverjük a mártást és a kifőzött tésztát. A tetejére kenünk 1 dl tejfölt, végül pedig megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Sütőbe rakva ropogós pirosra sütjük!
Jó étvágyat minden kedves Olvasónak!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK