4 banán
1 szép mangó
1kk méz
Fél kk őrölt gyömbér
1kk őrölt fahéj
A borzastésztához:
20g pekándió
60g liszt
2ek fruktóz
60g sovány vaj
1. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a banánt és a mangót.
2. Tapadásmentes bevonatú serpenyőben lassan felmelegítjük a mézet, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és többször óvatosan megforgatva 5 percig sütjük. Megszórjuk a gyömbérrel és a fahéjjal, összekeverjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 240 ºC-ra (8. fokozat).
4. Elkészítjük a borzastésztát: a pekándiót, a lisztet, a fruktózt és a kis darabokra vágott vajat darabosra összekeverjük mixszerrel.
5. A gyümölcsöt elterítjük egy sütőtálban, és befedjük a tésztával. Betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet 180ºC-ra csökkentjük (6. fokozat), és 35 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK