Hozzávalók a tésztához
- 2 csomag leveles tészta
- 250 g vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 500 g dió
- 500 g mák
- 100 g cukor
- 1-1 kávés kanál őrölt fahéj
- 1 kávés kanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés
A kivajazott tepsibe rétegezzük a leveles tésztát, melyeket vajjal csöpögtetünk. A tészta és töltelékrétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy az összes hozzávalónk.
A dió és máktöltelékeket a cukor és a fűszerek felével külön edényekben összekavarjuk. Fűszerezéshez használhatunk mazsolát, citromhéjat vagy akár rumot is. De reszelt almás fahéjas tölteléket is tehetünk a dió mák rétegek közé, így egy újabb ízvilág kerül az édességünkbe.
Hozzávalók az öntethez
- 200 g cukor
- 2,5 dl víz
- 5 evő kanál méz
- 1 citrom leve és héja
Az öntet hozzávalóit 10 percig főzzük lassú tűzön, és ha a baklavánk kisült, ráöntjük a szirupot. A cukor és a méz mennyiségét csökkenthetjük, ha kevésbé édes süteményre vágyunk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-45 percig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK