Ezt a likőrt a bajor-magyar monarchia nevű pohárkrémem ihlette, aminek az ízvilága teljesen magával ragadott engem, így biztos vagyok benne, hogy távolról sem ez lesz az utolsó monarchia-receptem, mert ezúttal sem okozott csalódást a lágy gesztenye és az egzotikus vanília katartikus találkozása. De lássuk, hogyan is készül.
Hozzávalók:
5 dl tej, vagy tejszín
3 dl 40%-os alkohol, esetemben a rum volt a kiválasztott, de a vodka is tökéletesen megfelel
3 tojás sárgája
1 mirelit gesztenyepüré
1 rúd vanília (vagy vaníliaroma, jobb híján)
15-20 dkg cukor
Elkészítése:
1. A tejet a hosszában felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd turmixgép segítségével elvegyítjük a tejjel.
2. Végül összeturmixoljuk a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a rummal, és óvatosan a tejes keverékhez adjuk.
3. Üvegbe töltjük, aki úgy érzi egy szűrőn átöntheti, de szerintem túl sok finom gesztenye akad fenn a művelet által a „szitán”, amit én nem feltétlenül tartok egy nyereséges vállalkozásnak. Mondhatnám, nagy kár lenne érte részemről.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK