Hozzávalók
- 60 dkg afrikai harcsafilé
- 1 csokor brokkoli
- 1 cs bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- só
- hal fűszerkeverék
- citromlé
- színes bors
- vaj
- reszelt sajt
- mandulaforgács
Elkészítés
A brokkolit szedjük rózsáira, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba. A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.
A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg hal fűszerkeverékkel. Tekerjük körbe a baconszeletekkel, tegyük egymás mellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére, majd őröljünk rá frissen színes borsot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre és süssük szép pirosra.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK