Szabó Anna
Hozzávalók
- 60 dkg afrikai harcsafilé
- 1 csokor brokkoli
- 1 cs bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- só
- hal fűszerkeverék
- citromlé
- színes bors
- vaj
- reszelt sajt
- mandulaforgács
Elkészítés
A brokkolit szedjük rózsáira, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba. A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.
A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg hal fűszerkeverékkel. Tekerjük körbe a baconszeletekkel, tegyük egymás mellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére, majd őröljünk rá frissen színes borsot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre és süssük szép pirosra.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK