Szabó Anna
Hozzávalók:
40 dkg sült sütőtök
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 db tojás (ebből 1 a tésztába, 1 a töltelékbe)
1 csipet só
2 dkg cukor
8 dkg méz
fél kávéskanál őrölt fahéj
Ízlés szerint fűszerezhetjük az alábbiakkal:
őrölt szerecsendió
őrölt szegfűszeg
őrölt gyömbér
Elkészítés:
só. Gyúrjuk tésztává. Közben kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő, körülbelül 180 fokra.
Ha kész vagyunk a tészta gyúrásával, nyújtsuk ki, majd helyezzük bele egy piteformába. Ezt követően tegyük be a sütőbe 10 percre.
A sütőtököt szabadítsuk meg a héjától, majd keverjük el egy tojással, a mézzel és az általunk választott fűszerekkel. Ha kész, öntsük az elősütött tésztára a tölteléket, és egyenletesen oszlassuk el.
Tegyük be a sütőbe még 20-25 percre.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK