4 csirkemell bőrével (egyenként kb. 180g)
4dl csirkealaplé
2 zselatinlap
100g sovány túró
2 ek apróra vágott turbolya, metélőhagyma és tárkony
Néhány salátalevél
Só és őrölt bors
1. A megsózott, megborsozott csirkemelleket 15 percig főzzük kis lángon csirkealaplében. A főzőlében hagyjuk lehűlni.
2. Lecsepegtetjük, lehúzzuk a bőrét, a húst fóliába tekerve másnapig a hűtőszekrénybe tesszük. A főzőlevet erős lángon a felére elfőzzük, félretesszük.
3. Másnap 15 percre hideg vízbe beáztatjuk a zselatinlapokat. Lecsepegtetjük, felmelegítjük az alaplé felét, és a zselatint felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a maradék hideg levet, a túrót és a fűszernövényeket, ízesítjük és hagyjuk lehűlni. Megmossuk a salátát.
4. A hideg csirkemellet rácsra téve bekenjük a fűszeres öntettel, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe, hogy a zselé megdermedjen. A műveletet 15 perc múlva, megismételjük, hogy a zseléréteg vastagabb legyen.
5. A csirkemelleket salátalevelekkel bélelt tálra rakjuk, és 1 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Nyári fogásként zöldségekkel vagy svédasztalon tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK