Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Aszalt szilvás breton - A különleges francia téli desszert!

Szerző:
Szabó Anna
Van valami imádni való az összes egyszerű francia édességben, nem véletlen, hogy ekkora a sikerük. Az egyik legjobb téli édesség a Far breton aux pruneaux, egyszerűbben – far breton. Egyszerűen elronthatatlan, semmi különleges hozzávalót nem igényel, a végeredmény ezzel szemben mégis egészen különleges!

 

Hozzávalók:

• 6 egész, nagy tojás
• 1 rúd vanília kikapart magjai
• 12 dkg cukor
• 30 gramm liszt
• csipet só
• 5+2 dkg vaj
• 1 l tej
• 1 dl rum
• 20 dkg aszalt szilva

Elkészítés:

Az asztalt szilvát beáztatjuk a rumba. Ha szilvalekvárt használunk, akkor csak meglocsoljuk kevés rummal, ahogy belekanalazzuk a formába.

Egy óra múlva leszűrjük.

Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.

Kikenjük vajjal a formákat, és az aljára szórjuk az aszalt szilvát.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliával, liszttel, sóval, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró vajat és a tejet is.

Ráöntjük a masszát (híg palacsintatésztát) a szilvára.

210 fokon sütjük 30 percig.

Tálalás:

Van, aki langyosan szereti, de leginkább jéghidegen a legfinomabb!

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL