Hozzávalók:
• 6 egész, nagy tojás
• 1 rúd vanília kikapart magjai
• 12 dkg cukor
• 30 gramm liszt
• csipet só
• 5+2 dkg vaj
• 1 l tej
• 1 dl rum
• 20 dkg aszalt szilva
Elkészítés:
Az asztalt szilvát beáztatjuk a rumba. Ha szilvalekvárt használunk, akkor csak meglocsoljuk kevés rummal, ahogy belekanalazzuk a formába.
Egy óra múlva leszűrjük.
Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
Kikenjük vajjal a formákat, és az aljára szórjuk az aszalt szilvát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliával, liszttel, sóval, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró vajat és a tejet is.
Ráöntjük a masszát (híg palacsintatésztát) a szilvára.
210 fokon sütjük 30 percig.
Tálalás:
Van, aki langyosan szereti, de leginkább jéghidegen a legfinomabb!
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK