Szabó Anna
Hozzávalók
150 g zabpehely (fele finom szemű, fele nagyszemű)
100 g tönkölybúza fehérliszt
120 g xilit
135 g puha vaj
fél cs. sütőpor
1 ek. tejföl
1 tk. őrölt fahéj
csipetnyi só
Elkészítés
Az összes hozzávalót tálba tesszük, és kézzel addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, enyhén lelapítgatjuk tenyérrel, és sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsibe rakosgatjuk őket. Tetejükre egy-két szem aszalt meggyet nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15 percig sütjük. Nem árt azért rápillantgatni, nehogy megégjenek.
Tipp: Az aszalt gyümölcsök tetszés szerint variálhatók. Kerülhet rá, füge, datolya, sárgabarack, aszalt szilva, cseresznye és így tovább...
Kellemes sütögetést!
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK