Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Aranygaluska

Szerző:
Szabó Anna
Sokan félnek elkészíteni, mert úgy gondolják, bonyolult. Most azonban hoztunk egy receptet, ami rendkívül egyszerű, és ráadásul nagyon finom!

 

Hozzávalók és elkészítés


Fél liter langyos tejben 3 dkg élesztőt (pici cukorral) megkelesztünk. Majd egy tálban 1 evőkanál cukrot, egy csipet sót, 2 egész tojást összekavarunk. A felfutott élesztőt hozzáadjuk, és annyi lisztet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Ezután 5 dkg vajjal vagy zsírral jól kidolgozzuk. Mikor a tészta megkelt (kb. fél óra), kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott lábasba vagy tepsibe sorba rakjuk. Ha egy sor tészta megvan, akkor a tetejére szórunk cukrozott diót, és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta. A lábasban még hagyjuk egy fél órát kelni, utána alacsony hőfokon sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Érdemes sütés közben tejjel meglocsolgatni a tetejét, hogy puha maradjon. Én vaníliaöntetnek főzök egy pudingot, de hígabbra és mikor megfőtt a puding, rakok bele egy vaníliacukrot és egy fél vaníliarúd kikapart belsejét.

Kép: Receptváros

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL