Szabó Anna
Hozzávalók és elkészítés
F
él liter langyos tejben 3 dkg élesztőt (pici cukorral) megkelesztünk. Majd egy tálban 1 evőkanál cukrot, egy csipet sót, 2 egész tojást összekavarunk. A felfutott élesztőt hozzáadjuk, és annyi lisztet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Ezután 5 dkg vajjal vagy zsírral jól kidolgozzuk. Mikor a tészta megkelt (kb. fél óra), kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott lábasba vagy tepsibe sorba rakjuk. Ha egy sor tészta megvan, akkor a tetejére szórunk cukrozott diót, és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta. A lábasban még hagyjuk egy fél órát kelni, utána alacsony hőfokon sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Érdemes sütés közben tejjel meglocsolgatni a tetejét, hogy puha maradjon. Én vaníliaöntetnek főzök egy pudingot, de hígabbra és mikor megfőtt a puding, rakok bele egy vaníliacukrot és egy fél vaníliarúd kikapart belsejét.
Kép: Receptváros
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK