Szabó Anna
Aphrodité eledele
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 8 szelet gépsonka
- 8 szál zöld spárga (konzerves is lehet)
- 3 evőkanál kukoricaolaj
- 15 dkg reszelt trappista vagy pizza mozzarella sajt
- tengeri só
- őrölt fehér bors
A besamelmártáshoz:
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 7 dl tej
A hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd kevés olajban hirtelen átsütjük. A serpenyőből kivesszük, vajjal kikent tepsibe helyezzük. A konzervspárgát leszűrjük, félbevágjuk, majd félretesszük. A gépsonkát a húsok tetejére rakjuk, arra pedig a spárgát.

A besamelmártás elkészítése:
Egy lábasban felhevítjük a vajat, megszórjuk a liszttel, amelyet habzásig hevítünk. A tejet egy másik edényben felforrósítjuk, majd a liszthez öntjük, és folyamatosan kevergetjük. A mártás akkor lesz jó, ha már elvált az edény falától. Sózzuk, borsozzuk. Elosztjuk minden hússzeleten, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Körete lehet: Vajban párolt zöldségek, burgonyapüré, párolt rizs.
Italajánló: Oremus Mandulás Furmint
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK