Hozzávalók – a tésztához
- 25 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- csipet bio vanília
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 tojás
- 1 teáskanál bio sütőpor
Hozzávalók – töltelékhez
- 1 kg alma (hámozás után mérjük)
- fahéj, szárított citromhéj
- 4 maroknyi zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál nádcukor (helyettesíthetjük nyírfacukorral is)
Elkészítés
Először a tölteléket készítjük el. Az almát lereszeljük, meghintjük fahéjjal, hozzáadjuk a cukrot és a zsemlemorzsát, majd alaposan összekeverjük.
A tésztához a száraz anyagokat (liszt, cukor, vanília, sütőpor) elegyítjük, a puha vajat pedig a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a kókuszzsírt, a tojást, majd a végén a lisztes elegyet, és kinyújtjuk. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ezért, ha túl kemény lenne, akkor adjunk még hozzá egy kis kókuszzsírt és tejfölt.
A tésztát kettéválasztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és rákanalazzuk a tölteléket. A tetejére a tészta másik fele kerül, amelyet villával megszurkálunk, és tojás sárgájával megkenünk. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük
Jó étvágyat!
Forrás és képek: Nagyné egészség blogja
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK