Szabó Anna
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojás
15 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg margarin
3 evőkanál tejföl
+1 felvert tojás a tészta lekenéséhez
Töltelékhez:
1,5 kg reszelt alma
15 dkg cukor
1,5 teáskanál fahéj
A tepsi kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A reszelt almát ½ liter vízzel pár perc alatt megpároljuk, és lehűtjük.
Amíg az alma hűl, a lisztet a sütőporral és a cukorral, sóval elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Végül hozzátesszük a tejfölt és a tojást, majd alaposan összegyúrjuk, elfelezzük.
Lisztezett felületen a tészta egyik felét vékonyra nyújtjuk, majd a kiolajozott zsemlemorzsával megszórt tepsibe fektetjük. A tésztalap tetejét szintén meghintjük morzsával.
Ezután a kihűlt almát elkeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd a tepsibe simított tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
Letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, és ennek tetejét megkenjük a felvert tojással, villával pedig több helyen megszúrjuk.
200°C-ra előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Kellemes sütizést!
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK