Szabó Anna
Hozzávalók:
2 alma
1-2 evőkanál étolaj
1 tojás
citromlé
1 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál finomliszt
néhány evőkanál tej vagy buborékos ásványvíz
Elkészítés:
Nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát. Héjastól is le lehet, bár én héj nélkül jobban szeretem. Csepegtessünk rá egy kis citromlét, üssünk rá 1 tojást, keverjük hozzá a kétféle lisztet és annyi folyadékot, hogy sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk állni pár percig, majd olajjal kikent serpenyőben süssük ki a lepényeket. Egy lepényhez körülbelül egy evőkanálnyi massza szükséges. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK