GASZTRO

Almás-lenmagos muffin

Szerző:
Szabó Anna
Természetesen nem feledkezhetünk meg az édesszájúakról sem. Ezt a muffint rövid idő alatt elkészíthetjük, és isteni finom édesség.

 

Hozzávalók:

- 1 és 1/4 csésze lenmagliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 3/4 csésze cukornak megfelelő édesítőszer
- 4 nagy tojás
- 1/4 csésze olaj
- 1/2 csésze folyadék, ízesített szirup vagy víz
- 1 evőkanál vanília
- 1 közepes alma
- 1/2 csésze felaprított pekándió


Elkészítés


A tojások sárgáját a cukornak megfelelő édesítőszerrel habosra keverjük, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A lenmaglisztbe belekeverjük a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, és a sót, és így adjuk a habosra kevert tojássárgákhoz. Az olajat, a vaníliát és a vizet (vagy ízesített folyadékot) hozzákeverjük a masszához. Az almát egészen apróra vágjuk, vagy reszeljük, és a felaprított pekándióval együtt belekeverjük a tésztába. A végén hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, és lazán belekeverjük.

A sütőt előmelegítjük. A keveréket vagy tíz percig állni hagyjuk, aztán adagoljuk a formába és sütjük kb. 18 percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL